Tænder


Vi tilbyder røntgenundersøgelse, tandrensning med ultralyd, poleringe og tandoperationer med det bedste udstyr. I foråret 2023 er der flyttet tandrøntgen ind på klinikken og det er vi meget glade for. Det giver os de bedste muligheder for at lave den mest korrekte og bedste behandling af den enkelte patient. 

 

Tandsten (plaque) er et stort problem for mange hunde. Primært de små hunderacer. Tandsten og de bakterier der er i tandsten kan give alvorlige følgesygdomme heriblandt paradontose og dermed løse tænder med tandbylder, infektion i kæben og værst af alt smerte. Desuden kan bakterier via tandkødsbetændelse komme via blodkar til hjertet hvor de aflejres på hjertet og dermed giver utætte hjerteklapper.

 

Tandsten forebygges ved foder, bidelegetøj og tandbørstning. Når der først er opstået tandsten er den eneste mulighed for at få det væk at fjerne det med ultralydsrensning. Ultralydsrensning og efterfølgende polering foregår i fuld bedøvelse/narkose.

Bedøvelse af hunde foregår med injektion og efterfølgende indåndingsbedøvelse eller udelukkende injektionsbedøvelse. Der er altid en lille risiko ved at bedøve en hund uanset alder, køn og størrelse. Der foretages sundhedsundersøgelse inden bedøvelse og findes der noget der øger risikoen kan der foretages en blodprøve hvor indre organer kontrolleres.